Skip to content

Leiderschapscoaching

Waarom Leiderschapscoaching

De rol van leider, of je nu bestuurder, directeur, leidinggevende of coördinator bent, is per definitie anders dan die van je medewerkers. Dat brengt soms onvoorziene dilemma’s en frictie mee. Als leider is het belangrijk een plek te hebben waar je stil kunt staan bij de zaken waar je tegen aanloopt, waar je kunt kijken naar de dynamiek tussen jou en je team(s), naar de belemmeringen in het bereiken van je doelen, en bovenal; naar jezelf. Dit kan ook een plek zijn waar je groeit in je rol, je kunt voorbereiden op moeilijke beslissingen en communicatiemomenten en waarin je groeit als mens.

Leiderschapscoaching

In eerste instantie zullen we een intake doen. Daarin bepalen we samen of we een effectief kunnen samenwerken. Hierna is het vooral aan jou: wil je een of meer sessies die je inplant naar behoefte of een samenhangend traject van enkele gesprekken om een specifiek doel te bereiken? Hierin zijn we flexibel. We doen wat nodig is, zonder te veel te doen. 

Je hebt de beschikking over mijn uitgebreide ervaring in coaching van mensen én teams, groot en klein en in alle smaken. We maken o.a. gebruik van inzichten in de Fasen van Groepsontwikkeling, groepsdynamica, verlies en rouw op het werk, Transactionele analyse van jouw communicatiepatronen en die van je team(s) en de leidinggevenden onder je, en hebben steeds voor ogen: leren doe je door jezelf te betrekken. Je leert dus veel, ook en vooral over jezelf.

Voor wie

Leiderschapscoaching is voor zowel beginnende als zeer ervaren leiders geschikt. Je wordt in het werk voortdurend voor nieuwe uitdagingen gesteld die een beroep doen op jou als leider. Het vraagt dat je jezelf en in je rol blijft ontwikkelen. Verschillende fasen in teamprocessen vragen verschillend leiderschap. De ene fase van het team zal je gemakkelijker liggen dan de andere. Daarin kun je altijd bijleren.

Ennea consult coacht onder andere leidinggevend artsen, verpleegkundigen, wetenschappers, hoogleraren, directeuren, managers, ondernemers, teamleiders en coördinatoren.

De coaching wordt verzorgd door Astrid Paalvast.

 

Leiderschapscoaching in teamverband

Leiderschapscoaching kun je als individuele leider doen, maar ook je hele team van leiders kan worden gecoacht. Zo kunnen jullie allemaal een individuele groei bereiken maar kun je ook met elkaar werken aan de samenwerking.

Ennea consult heeft veel ervaring met het helpen van leiderschapsteams die fricties willen oplossen.

Je voert dan gesprekken alleen met mij, met het hele leiderschapsteam en mogelijk ook in wisselende samenstellingen.

Locatie

Ennea consult kan afhankelijk van de situatie gesprekken voeren bij jou op het werk, of bij Ennea consult. Ook online gesprekken zijn mogelijk.

 

LEADERSHIP COACHING ALSO AVAILABLE IN ENGLISH

Traject via je werkgever / als werkgever coaching faciliteren

Ennea consult heeft veel ervaring met coachingtrajecten via het werk. Een kennismaking met de hogere leidinggevende, een gezamenlijk startgesprek om de doelen af te stemmen, een offerte, een tussentijdse en eindevaluatie van het resultaat; het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Ennea consult legt altijd helder de vertrouwelijkheid van coachinggesprekken vast alsmede het proces voor contact de hogere leidinggevende / opdrachtgever. Zo verlopen de trajecten zorgvuldig naar alle betrokkenen.