Skip to content

Individuele coaching

Waarom coaching

Coaching is een doeltreffende manier om veranderingen te realiseren en jezelf te ontwikkelen. Je kunt bijvoorbeeld effectiever worden in je werk, meer plezier, ontspanning of voldoening ervaren en je communicatie versterken. Je kunt concrete doelen stellen zoals meer vertrouwen ontwikkelen, assertiever worden en grenzen stellen, of effectiever reageren op mensen en situaties die je moeilijk vindt om mee om te gaan. Ik help je graag bij jouw ontwikkelbehoefte. 
Je kunt een coachingtraject doorlopen of losse gesprekken naar behoefte. Wanneer we elkaar nog niet kennen, zal een intake plaatshebben zodat we samen kunnen vaststellen of we een goede match zijn.

Fasen in de coaching

In het coaching traject worden in grote lijnen drie fasen doorlopen; het begint en eindigt met de praktijk: wat je concreet ervaart en doet.

In eerste instantie stellen we vast hoe je je wilt ontwikkelen; wat is je gewenste resultaat en welke persoonlijke leerdoelen spelen hierbij een rol.

Vervolgens werken we met deze doelen. In deze fase gaat het om inzicht en verandering op persoonlijk niveau; hier ga je de diepte in.

Ten slotte integreer en bekrachtig je de persoonlijke verandering in de dagelijkse praktijk en evalueren we het bereikte resultaat.

In de praktijk zullen deze fasen ook door elkaar heen lopen. Je doorloopt ze ook per sessie; aan het begin van de sessie bespreken we wat je de afgelopen weken ervaren hebt en wat je in dit gesprek wilt bereiken. Daar werken we aan en dan sluiten we af met een blik op de komende weken; hoe integreer je je inzichten en ervaring in de praktijk.

Voor wie en door wie

Coaching door Ennea consult is geschikt voor iedereen die wil groeien en bereid is tot bewustwording en verandering. Je wilt werken aan een concrete en duurzame persoonlijke ontwikkeling. In essentie gaat het over jou zelf en hoe je jezelf inzet.
Ennea consult coachte en coacht mensen zowel particulier als zakelijk, in tal van beroepen, functies en rollen. Zoals bijvoorbeeld artsen, verpleegkundigen, leidinggevenden, managers, ondernemers, mensen in staf- ondersteunende, beleids- en commerciële functies, leerkrachten en docenten, onderzoekers, hoogleraren, studenten en anderen in opleidingssituaties.

De coaching wordt verzorgd door Astrid Paalvast.

Er zijn grote onderlinge verschillen tussen coaches en manieren van coaching. Lees hieronder meer over de uitgangspunten die Astrid hanteert.  

Hoe vaak en waar

Individuele coachtrajecten beslaan vaak tussen de 6 en 10 sessies. De sessies duren in de regel vijf kwartier of een uur (dat spreken we van te voren af) en we plannen ze in overleg.

Informeer indien gewenst naar de mogelijkheid van sessies in de avonduren. Gebruikelijk is een frequentie van ongeveer 3 weken. In het begin spreken we soms iets sneller af en aan het einde vaak juist minder vaak; dan heb je vaak al bereikt wat je wilde bereiken en dient de coaching vooral nog om het te borgen en de puntjes op de i te zetten.

Regelmatig komen mensen later nog eens terug voor nieuwe stap in hun eigen ontwikkeling.

De coachgesprekken vinden op afspraak plaats  in Gebouw Dé Plek in Leiden, op een andere afgesproken locatie of online.

Gebouw De Plek (Kanaalpark 157 in Leiden) is goed bereikbaar. Lees hier onder meer.

De sessies duren in de regel vijf kwartier of een uur (dat spreken we van te voren af) en we plannen ze in overleg.

Prijs en vergoeding

De eerste kennismaking met jou als coachee is altijd kosteloos en vrijblijvend.

Particuliere sessies kosten € 120,– per uur.
Zakelijke sessies kosten €165,– per uur excl. BTW.

Particuliere coaching: je ontvangt een factuur voor de coaching. Het staat je vrij afspraken te maken met je werkgever over vergoeding daarvan aan jou als je werkgever daartoe bereid is of daar regelingen voor heeft; daar staat Ennea consult buiten.

Zakelijke coaching: er wordt op basis van een offerte een coachingovereenkomst gesloten met jou en je werkgever. Daarna kan Ennea consult de factuur rechtstreeks aan je werkgever sturen.

Afspraken korter dan 24 uur van te voren afgezegd of verplaatst worden in rekening gebracht.

Traject via je werkgever / als werkgever coaching faciliteren

Ennea consult heeft veel ervaring met coachingtrajecten via het werk. Een kennismaking met de leidinggevende, een gezamenlijk startgesprek om de doelen af te stemmen, een offerte, een tussentijdse en eindevaluatie van het resultaat; het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Ennea consult werkt met een helder Privacy document waarin de vertrouwelijkheid van de coachinggesprekken is gewaarborgd en het proces is vastgelegd voor contact met de werkgever. Zo verlopen de trajecten zorgvuldig naar zowel de coachee als de werkgever.