Skip to content

Invalshoeken

Als individuele cliënt en als team of organisatie krijg je altijd een op maat gesneden begeleiding aangeboden. 

Programma’s, werkwijzen en oefeningen worden door Ennea consult ontwikkeld vanuit verschillende gecombineerde begeleidingsmethodieken en invalshoeken. Het resultaat is dat je met Ennea consult zowel praktisch, resultaatgericht als grondig werkt.
Een aantal van de invalshoeken vind je hieronder. Daarnaast vind je informatie over The Treasure bal: een synergie-model met bijbehorende beeldtaal dat al vele teams, cursisten en cliënten van Ennea consult heeft geholpen bij het vinden van inzichten, handvatten en concrete stappen.

The Treasure ball

De Treasure ball is een synergie-model en de basis van een beeldtaal aan de hand waarvan ontwikkelingsdoelen kunnen worden begrepen en vormgegeven.

Systemisch werken

Systemisch werk is zowel een manier van kijken en diagnosticeren als een werkwijze in begeleiding. 

Transactionele analyse

Transactionele analyse is een praktische en analytische manier van bekijken en beïnvloeden van communicatiepatronen. 

Lichaamswerk

Alle gedrag en communicatie en alle gevoelens en ervaringen hebben ook lichamelijke aspecten die we bewust en onbewust ervaren.

Enneagram

Het enneagram is een model dat negen persoonlijkheidstypen beschrijft. Het beschrijft drijfveren, communicatie,  en gedrag onder verschillende omstandigheden én helpt mensen hun ontwikkelingspotentieel te herkennen.

Nlp

Nlp is een verzameling van technieken, handvatten en vooronderstellingen die zijn gebaseerd op ‘best practices’.