Skip to content

Werken en leven vanuit je waarden en drijfveren met Ennea consult

Training en coaching voor organisaties, groepen
en individuele mensen

Ennea consult offers her services in English too; coaching, both individually and for teams, as well as training. See here for a summary in English.

Teamcoaching: juist in deze tijd zoeken teams naar echtheid

Nu meer dan ooit, willen mensen hun tijd en aandacht besteden aan wat hun werk zinvol maakt in plaats van tijd te verliezen aan “gedoe”. Zij willen zich goed en op hun plek voelen, energie krijgen van de dingen die zij doen en een positief en constructief resultaat.

Ennea consult helpt teams wanneer dit is ondergesneeuwd door reorganisaties, samenwerkingsissues en andere situaties die de mensen hebben geraakt, door middel van teamcoaching, leiderschapscoaching, trainingen en workshops.  Zij helpt het versterken van open en oprechte communicatie, constructieve samenwerking, autonomie, verbinding, motivatie, vertrouwen en het transformeren van ruis, onderliggende issues en valkuilen naar nieuwe positieve ervaringen. Zodat je een weg vindt uit het energlieverlies en nieuw niveau van samenwerken ontwikkelt.

Zo kan het team weer werken aan waar het echt om draait.

De menselijke maat

Of ik nu training geef of mensen of teams coach, ik richt me altijd op het ontwikkelingspotentieel van de mensen en de groep. Dat is vaak veel groter dan je beseft en het geeft je veel daadkracht en energie om dit te ontdekken. Onvermoede oplossingsrichtingen liggen vaak in een hoek waar je nog niet gekeken hebt of in ontbrekende handvatten om er vorm aan te geven. De menselijke maat en de eigen ervaring van mensen is hierbij voor mij maatgevend. Geen quick fixes maar zelf ervaren, experimenteren en beslissen wat werkt voor jou en je team.

Individuele coaching met concreet resultaat

Ennea consult coacht zowel particuliere als zakelijke cliënten.

Je doelen kunnen liggen op het gebied van werk, opleiding en/of privé, op het gebied van oude valkuilen, nieuwe ontwikkelingsbehoeften of lastige of nieuwe situaties waar je het hoofd aan wilt bieden. Je werkt aan bewustwording en ontwikkeling met als doel een daadwerkelijk en structureel effect.

Ennea consult helpt je bijvoorbeeld met het omgaan met situaties en mensen die je lastig vindt, het versterken van zelfvertrouwen, rust en werkbalans, plezier en voldoening, het veranderen van persoonlijke patronen die het gevolg zijn van perfectionisme, over-verantwoordelijkheid of onzekerheid, piekeren en bezorgdheid, en het omgaan met verliezen, conflicten en veranderingen.

Je bent welkom om kosteloos kennis te maken.

Trainingen en workshops

Ennea consult geeft trainingen en workshops, o.a. op het gebied van communicatie, samenwerking, persoonlijke effectiviteit, leiderschap, stress en veerkracht.  Opdrachtgevers zijn bijvoorbeeld het management, HRM en afdelingen bedrijfsopleidingen van organisaties.

Ik richt me hierbij op het snijvlak van persoonlijke en professionele ontwikkeling; daar waar je als mens geraakt wordt in het werk en door bewustwording en ontwikkeling kunt beïnvloeden hoe je professionele communicatie en werk verloopt.

Samen met de groep een leuk en veilig leerklimaat creëren is voor mij een vanzelfsprekende basis voor positieve leerervaringen die beklijven.

Over een training:
De training was heel zinvol. Het heeft me veel inzicht gegeven maar het is ook heel praktisch (ik heb er zelfs thuis wat aan, gewoon omdat ik nu anders reageer op bepaalde situaties...).
Deelnemer aan een training op open inschrijving in een grote organisatie
Over individuele coaching:
Had ik dit maar eerder gedaan! Voor mij ging een wereld open, echt heel blij mee. Ik zit structureel beter in mijn vel, werk veel relaxter, en krijg er zelfs energie van om met collega's te dealen die ik eerst alleen maar moeilijk vond.
Coachingcliënt in een zakelijk coachingtraject
Over teamcoaching:
Niet alleen de lucht is geklaard, maar we hebben ook echt iets geleerd voor de toekomst. Er komt nog genoeg op ons af, maar door de inzichten en handvatten kunnen we de communicatie open en positief houden.
Deelnemer teamcoaching
Over een communicatie-workshop:
Ik vond het verfrissend en het heeft ons concrete handvatten gegeven om elkaar op een goede manier aan te spreken.
Deelnemer korte workshop voor een team
Over teamcoaching:
Ook nu, anderhalf jaar later, merken we nog hoe goed het ons heeft gedaan. De sfeer is heel positief en er zijn ook allerlei nieuwe initiatieven ontstaan in de groep. Heel inspirerend.
Leidinggevende van een team
Over individuele coaching:
Wat me het meest verrast heeft, is hoe structureel de verandering is; ik denk dat ik hier de rest van mijn leven profijt van heb.
Coachingcliënt in een particulier coaching traject
Over een cursus persoonlijk leiderschap
De trainer speelt goed in op ieder individu, creëert veiligheid, open communicatie.
Cursist
Over teamcoaching
Ik ving de werkdruk op door steeds langere dagen te maken. Dat doe ik niet meer. Ik stel mijn grenzen beter, ben veel effectiever geworden en voel me voldaan over wat ik bereik in mijn werk.
Leidinggevende die enkele individuele gesprekken deed tijdens een teamcoaching traject
Over een teamworkshop
Dank je wel voor de aanzet tot actie en inspiratie! Ze zijn er echt mee aan de slag gegaan!
Opdrachtgever workshop
Over teamcoaching onderzoeksleiders
Als onderzoekers leer je niet echt leidinggeven. Dat zagen we terug in de ruis in onze projecten. Dat pakken we nu heel anders aan. Daardoor hebben we weer vertrouwen in elkaar, de projectmedewerkers weer in ons en we ervaren gewoon veel minder ruis. De humor is terug!
Evaluatie coaching leiderschapsteam
In corona times:
My conversations with Astrid during the lockdown were a lifesaver, in more ways than one. I would recommend Astrid to all those people facing challenges in these times. She is full of respect, compassion, is an amazing listener and is full of resources that may just get you on the path you want to be on!​
Over online coaching:
Ik ben blij dat ik online terecht kan nu. Na de lockdown, spreek ik af en toe nog steeds graag online af want dan hoef ik minder te reizen.
Coachingcliënt in een zakelijk coachingtraject
Over teamcoaching ten tijde van corona:
Dank je wel voor je flexibiliteit. Het is fijn dat we het teamtraject steeds kunnen aanpassen aan de actuele omstandigheden.
Leidinggevende van een team
About a workshop in English
I was happy this workshop was in English, for me it was really essential to be able to participate in this with my collegues.
Deelnemer korte workshop voor een groep collega's
Over teamcoaching met mondkapjes:
Dank je wel dat je ons verder hebt geholpen in onze communicatie, zelfs met mondkapjes op. Het is duidelijker wat het effect is van de mondkapjes en het afstand houden en hoe we daar als persoon mee om kunnen gaan.
Medewerkers van een team in de zorg
Over een training:
Erg goed! De trainster heeft echt verstand van zaken en staat nergens van te kijken. Er werd geen oordeel gevormd; hierdoor kon je open zijn en kom je verder.
Deelnemer training persoonlijke effectiviteit voor een bedrijfsopleiding
Over individuele coaching:
Al in een paar gesprekken merkte ik dat ik veel meer rust en zelfvertrouwen kreeg. Daardoor kan ik nu veel effectiever reageren op lastige situaties op mijn werk.
Coachingcliënt zakelijk coachingtraject
Over teamcoaching (groot team van ca. 80 professionals):
Ik had er een hard hoofd in maar onze samenwerking is écht verbeterd, we hebben er weer plezier in en zijn weer bezig om aan het zelfde doel te bouwen.
Teammedewerker
Over een communicatie-workshop:
Veel dank en waardering (alom!) voor je enthousiaste en bevlogen inzet en graag tot nog een keer!
Deelnemer workshop voor een team
Over teamcoaching:
Ik heb weer vertrouwen in ons management, ben weer gemotiveerd. Ik merk dat we weer naar elkaar luisteren en dat maakt dat onze samenwerking weer constructief is.
Medewerker van een team
Over individuele coaching:
Ik ben veel effectiever geworden in het nemen van besluiten en hoe ik daarover communiceer. Ik krijg er ook heel positieve feedback op; ook de medewerkers vinden het prettig dat ik duidelijker ben.
Leidinggevende die een coachtraject volgde
Over individuele coaching leidinggevende in de zorg
Ik had echt een paar moeilijke casussen liggen, maar ik heb er nu plezier in om die op te pakken omdat ik de handvatten heb gekregen en vertrouwen heb gekregen in mijn eigen handelen.
Beginnend leidinggevende van een team professionals
Over een cursus samenwerking
Ik vond het heel mooi om te leren zien hoe mensen op elkaar reageren en hoe je daar zelf invloed op hebt. Dat geeft mij echt handvatten om zelf ook beter om te gaan met sommige situaties. Ik reageer nu bijvoorbeeld anders op mensen waarvan ik vind dat ze te kritisch of te dwingend zijn. Daardoor is het helemaal niet meer zo'n issue voor mij.
Cursist
Over individuele coaching
Ik had echt heel veel zorgen over hoe ik mijn situatie kon verbeteren, maar ik merkte eigenlijk al na het eerste gesprek dat ik er anders in ging zitten. Ik kan nu veel beter aangeven wat ik wil en niet wil, en nu ik daar op een positieve manier duidelijk over ben, merk ik dat ik ook veel betere reacties terug krijg. Ik heb weer rust en vertrouwen in mijn toekomst in dit werk.
Leidinggevende in het onderwijs